Osteopati är en effektiv och behaglig behandlingsform för många olika problem, alltifrån rygg- och nackproblem, ischias, huvudvärk, knä- och axelproblem till mag- och tarmbesvär, stress och graviditetsrelaterade problem.
Oavsett om du har akuta eller långvariga kroniska besvär är osteopati ett bra val.

Syftet med osteopatisk behandling är givetvis att minska smärta och problem, men också att öka kroppens funktion och få kroppens alla olika system att fungera så optimalt som möjligt. Genom det ökar vår hälsa och motståndskraft.
Behandlingen anpassas alltid efter just din specifika problematik och behandlingsteknikerna kan därför variera lite från gång till gång. Du kan även få tips och råd gällande ergonomi och eventuella övningar.

”När hela människan ses som en enhet och kroppens funktion förbättras får du hjälp till ökad hälsa och välmående, oavsett om det är akuta eller långvariga kroniska besvär”

Osteopati är en form av manuell medicin som är utbredd över stora delar av världen och erkänd som en säker och effektiv behandlingsmetod. Helhetssynen på människan och hälsa är central inom osteopatin där både orsak och symptom behandlas för att stärka kroppens självläkande förmåga.[vc_separator][vc_tta_tour][vc_tta_section title=”Vad en osteopat behandlar” tab_id=”1509528655391-26593587-bc77″][vc_column_text]Till en osteopat är du välkommen med de flesta typer av besvär då behandling kan hjälpa i många situationer, allt från huvudvärk till tennisarmbåge, krånglig mage och stress. Hör av dig vid frågor!

Ryggproblem,
Huvudvärk, yrsel,
Nack & axelproblem,
Ischias,
Muskel & ledvärk,
Idrottsskador,
Tennis eller golfarmbåge,
Menssmärtor,
Mag & tarmproblem,
Astma, andningssvårigheter,
Bihåleproblematik,
Graviditetsrelaterade rygg- och bäckenproblem,
Stress & stressrelaterade problem,
Utmattning, utbrändhet,
Sömnproblem,
Allmän ohälsa

Osteopatisk behandling kan även ges i förebyggande syfte för att besvär inte ska uppstå, exempelvis vid arbetsrelaterade belastningar eller tidigare skador.
Har du frågor eller funderingar kring dina problem och osteopati är du välkommen att höra av dig innan du bokar.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Ditt första besök” tab_id=”1509528655391-97677fa1-00ed”][vc_column_text]Första gången du besöker en osteopat får du svara på frågor och berätta om din hälsa, din problematik och eventuell sjukdomshistoria. Efter det görs en fysisk undersökning där man tittar på ditt problemområde, samt även på hållning och olika mönster som kan finnas i kroppen vilka kan vara orsak till dina besvär. Till exempel kan en sned höft ge kompensationer som orsakar problem i axeln.
Undersökningen utförs stående, sittande och liggandes. Vid behov görs ortopediska tester och blodtrycksmätning.
Efter undersökningen upprättas en behandlingsplan baserat på de orsaker som ligger till grund för din problematik. Detta innebär att varje behandling är unik och kan se olika ut från gång till gång. Du kan också få övningar och råd gällande träning, ergonomi, kost och förhållningssätt.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Gravid?” tab_id=”1509528846667-a9e63f45-0b0a”][vc_column_text]Att gå på behandling under graviditet kan vara fantastiskt och kan hjälpa kroppen att hantera de stora förändringar som sker under en graviditet. Ofta skapas olika typer av spänningar ju mer magen växer. Beroende på hur din kropp och ditt bäcken klarar av att hantera dessa förändringar kan olika typer av problem skapas, vanligtvis upplever man det i de bakre fogarna, men också som ischias, trötthet eller smärta i nedre ryggen.

Även om man inte har några direkta besvär eller problem brukar det kännas som en skön avlastning och stressreducering för kroppen efter behandling.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_tour]